A weboldal használata során egyetértek a cookie-k használatával. Értem
Bejelentkezés
vagy
Jelszó módosítás

Adja meg kérem az e-mail címét, amit a regisztráció során beírt.

Erre az e-mail címre linket küldünk az oldalra, ahol a jelszó módosítható. A link csak a következő 24 órában érvényes.

vagy
Regisztráljon és 100 Ft kezdvezményt kap az első vásárláshoz és egyéb lehetőségeket is
Hogy szóllíthatjk?
  • Az első vásárláshoz 100 Ft kedvezmény
  • 90 napos pénzvisszafizetési garancia
  • Előnyös hozzáférés az új kollekcióhoz
  • Saját wishlist és egyéb előnyök
vagy
Kézbesítési cím
Kézbesítési cím
Válassza ki a nyelvet
  • ESORIA
  • Blog
  • Hogy lehet stílusosan rétegezni az öltözéket? Próbálja ki az új divatos kombinációkat
Megosztás:

Hogy lehet stílusosan rétegezni az öltözéket? Próbálja ki az új divatos kombinációkat


31. 10. 2016Iveta Křenková

A ruhák rétegelése különböző változatokban évről évre visszatér, legyen ez akár ősszel, télen vagy tavasszal. Csupán a stílus, színek, minták és az egyes ruhadarabok változnak. Ez a legegyszerűbb módja annak, hogy melegben legyünk, és egyúttal modern legyen a kinézetünk, de más előnyökkel is jár

Hogy lehet stílusosan rétegezni az öltözéket? Próbálja ki az új divatos kombinációkat

Nem kell rögtön az üzletbe szaladni és új szezon darabokat vásárolni, amelyeket gyorsan meg lehet unni. Elég, ha kicsit kutatunk a ruhatárban, elővesszük a fantáziánkat és kombinálni kezdünk. Néhány ruhadarab segítségével különböző típusú ruhák sokaságát varázsolhatjuk elő. Aztán ha az egyik darabot az outfitben egy másikra cserélünk, és amit kapunk, az egy teljesen új, egyedi look. Ezen kívül az egyes rétegek fokozatosan levethetők, ha például váratlanul felmelegszik az idő.

Visszatérőben a 90-es évek trendje

A rétegelésnek köszönhetően nem kell a könnyebb ruhadarabokat a szekrény fenekére süllyeszteni és várni, míg újból kisüt a nap. Az idén például a Max Mara, DKNY vagy Emilio Pucci a bemutató kifutókra ismét visszahozták a fordított rétegelés trendjét, amely a 90-es évek nagy divat slágere volt. Tehát ismét megengedett a nyári ruha viselése az overall vagy hosszú ujjú póló felett, és a ruhatár szezon-végi osztályozása immár véget ért. A kifutón még olyat is láthattunk, hogy a nyári ruha a vastag pulcsi fölé került.

A rétegelés felsorolt előnyei ellenére is sok esetben a lányok és nők félnek ettől a trendtől. Amennyiben ugyanis a ruházat nem megfelelően volt kiválasztva, félő, hogy az egyes rétegek alatt teljesen elvész a viselőjük, ezen kívül megnöveli az ember térfogatát. Nem kell azonban semmitől sem tartani. Elég ha néhány jól bevált szabályra ügyelünk.

Télen jó szolgálatot tesz a bunda

A legklasszikusabb darab nyilván az ing fölé rétegeben viselt szvetter. Az ing alá elrejthető egy rövid ujjú vagy ujjatlan póló. A szvetter felett kikukkantó inggallér még mindig divatos. Az ing alját természetesen el lehet bújtatni a nadrág vagy szoknya alá, de ugyanúgy kívül is hagyható. Az outfit kiegészítője a kétszínű Timia női táska, amely a look alapszíneit követi. A klasszikus kabát helyett például bundát is választhat.

Kožichy stále častěji nahrazují klasické kabáty.
A bundák egyre gyakrabban szorítják ki a klasszikus kabátokat.

Nem mer bundát viselni? Akkor kezdje a közkedvelt szőrme mellénnyel. Az utóbbi években a mellények a divat nélkülözhetetlen, és az őszi divat alapvető darabjaivá váltak. A szőrme mellényt a legjobb az egyszerű, klasszikus színű outfittel kombinálni, mint például a fehér és fekete. A látszatra egyszerű outfitet például egy nagy kalap varázsolja különlegessé. Az outfit színét a tengerész kék Cilia női táska határozza meg, amely egy vállpánt segítségével elegáns crossbodyra változik.

A színes táska kiegészíti a fekete-fehér outfitet.

Az utóbbi évek őszi és téli klasszikus darabjaivá váltak a maxi sálak. Kiválóan melegítenek, emellett pedig gazdagítják az összképet. Rengetek szín kombinációban és különböző mintákkal díszítve kaphatók, ezért szinte mindenhez illenek.

Kombinálhatók például a további rétegelő trenddel – a ruha nadrág feletti viselése. Lehet, hogy furcsán hangzik, de egy gyakran látható kombinációról van szó. A fekete szűk nadrághoz ideális a rövid ruha, ugyanis jól helyettesíti a divatos tunikát. Hogy az outfit elegáns hatású legyen, válassza a modern, egyenes szabású ruhát hosszabb kabátkával vagy zakóval kombinálva és húzzon hegyes orrú körömcipőt. A táska legyen a sálhoz illő színben. A Renza fémes hatású keresztvonalkázású táska kiválóan illik a sál szürke kockáihoz.

A maxi sálhoz illik a széles karimájú kalap.

Hosszút a rövid fölé, rövidet a hosszú fölé

VA rétegelésnél játszadozzon el a különböző hossz és szabás kombinálásával. Azonban óvatosan járjon el a különböző ruha hossz alkalmazásánál. Általában a rövid a hosszú felett jól mutat. Tehát a bőr kabátka egy hosszú ing felett viselve jobban fog kinézni, mint a hosszú kabát a miniszoknya felett.

Mindenesetre nem ronthat el semmit azzal, ha hosszú kardigánt vesz fölé, melynek csak az oldalai hosszítottak, úgyhogy a rövid szoknya is látható. Amennyiben nincs kéznél maxi sál, nem kell kétségbe esni – felhasználható a klasszikus kendő is, amelyet keskeny övvel szorítunk meg. Amennyiben a sál színes, próbáljuk összehangolni vele a táskát. Próbáljuk követni az árnyalatok szabályát, vagy ellenkezőleg, a kontrasztok hatását. A kék Cilia kiválóan kontrasztos például a piros sállal.

A sál és a hosszú kardigán egy egyszerű fekete övvel fogható össze.

Amennyiben még mindig nem bízik as rétegeléseben, próbálja kinyitni a szekrényt és viccből csak úgy kipróbálni néhány outfitet. Talán újból sikerül egy-két mellőzött ruhadarabot felhasználni és valami egészen újat alkotni belőlük!

Megosztás: